Γιώργος Αυγερόπουλος

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας καλύπτοντας θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, ενώ ως πολεμικός ανταποκριτής εργάστηκε στα πολεμικά μέτωπα της Βοσνίας, της Κροατίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Κοσσόβου και της Παλαιστίνης. Επίσης, μετέδωσε ανταποκρίσεις από γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο όπως η εξέγερση στην Αλβανία, οι σεισμοί της Τουρκίας και του Ιράν και το Ναυάγιο Του Εσθονία.

Το 2000 δημιούργησε τη σειρά ντοκιμαντέρ Εξάντας, που πλέον προβάλλεται από τη δημόσια ελληνική τηλεόραση. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος είναι υπεύθυνος τόσο για την έρευνα και τις αποστολές, όσο και για τη σκηνοθεσία και το σενάριο των ταινιών που παρουσιάζει ο Εξάντας.
Με την κάμερα του Εξάντα ταξίδεψε σε φλεγόμενα μέρη του πλανήτη και δημιούργησε ντοκιμαντέρ για την Τουρκία, την Γιουκοσλαβία, την Κάτω Ιταλία, την Ρωσία, τα Σκόπια, τη Γένοβα, την Αργεντινή, το Αφγανιστάν, το Λίβανο, το Τόκιο, τη Βόρειο Ιρλανδία, την Αλβανία, την Παλαιστίνη, τη Ρουμανία, το Ιράκ, την Αμερική, την Ισπανία, την Κολομβία, το Ιράν, τη Νότιο Αφρική, τη Σουηδία, την Αϊτή, τη Λιβερία, τη Βραζιλία, την Κούβα, τη Βολιβία, τη Λιβύη, την Ινδία, τη Νιγηρία, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα.

Για την δουλειά του ο Γ. Αυγερόπουλος έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις από κρατικούς φορείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ενώ θέματά του Εξάντα έχουν αποτελέσει πηγή για πανεπιστημιακές έρευνες και συνέδρια.

Στο Hackademy, μας μεταφέρει μέσω διαλέξεων τις γνώσεις του γύρω από το ντοκιμαντέρ και τη χρήση της εικόνας εν γένει..