Λάμπρος Φάτσης

Ο Λάμπρος Φάτσης είναι κοινωνιολόγος και διδάσκει κοινωνιολογική θεωρία στο University of Sussex. Είναι πτυχιούχος του University of Wales, Bangor όπου σπούδασε Κοινωνιολογία και Γλωσσολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Κοινωνιολογίας στο London School of Economics and Political science ενώ επιμελείται από το 2010 τη διδακτορική του διατριβή πάνω στη δημόσια κοινωνιολογία.
Ειδικεύεται στην ιστορία της δημόσιας κοινωνιολογίας με έμφαση στο ρόλο του πανεπιστημίου ως φορέα πολιτισμού, κριτικής σκέψης και παιδαγωγίας και στην έννοια του «διανοούμενου», της δημόσιας σφαίρας και του ρόλου που διαδραματίζουν τα «νέα μέσα» στην ακαδημαϊκή έρευνα και την εκπαιδευτική διαδικασία. Η έρευνα και η σκέψη του επίσης αφορά και στις πολιτισμικές σπουδές με ειδίκευση στην ιστορία της μαύρης διασπορικής κουλτούρας της Αφρικής στην Μ. Βρετανία και κυρίως στη μουσική κουλτούρα των Δυτικών Ινδιών και της Τζαμάϊκας.
Γράφει κοινωνιολογικές αναλύσεις σχετικά με τρέχοντα θέματα στο Postgraduate Theory Forum του British Sociological Association ενώ επιμελείται τη μηνιαία στήλη Sociologists of Crisis στο Sociological Imagination blog.
Στην ομάδα του radiobubble.gr φιλοξενείται από το 2010 όπου επιμελείται και παρουσιάζει μια εβδομαδιαία εκπομπή αφιερωμένη στην τζαμαϊκάνικη μουσική κουλτούρα και στο Hackademy είναι προσκεκλημένος για διαλέξεις/σεμινάρια με θέμα:
(α) Το ραδιόφωνο ως εργαλείο κριτικής σκέψης, παιδαγωγικής διάπλασης και πολιτισμικού διαλόγου
(β) Τη διάσταση μεταξύ «αναλογικού φετιχισμού» και «ψηφιακού φουτουρισμού» στην ραδιοφωνική κουλτούρα
(γ) και, εισαγωγή σε εργαλεία κοινωνιολογικής έρευνας προς όφελος της δημοσιογραφίας
των πολιτών.