Πρόδρομος Τσιαβός

O Πρόδρομος Τσιαβός έχει εκτεταμένη εμπειρία ως σύμβουλος σε θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Τηλεπικοινωνιών, Πληροφοριακών Συστημάτων και Καινοτομίας τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον ιδιωτικό χώρο.

Ο κ. Τσιαβός είναι δικηγόρος Αθηνών και έχει σπουδάσει νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στο δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών από το Queen Mary του πανεπιστημίου του Λονδίνου και στη Ανάλυση, Σχεδιασμό και Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics.

Επίσης, έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στα τμήματα Νομικής και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του London School of Economics. Ο κ. Τσιαβός είναι νομικός σύμβουλος στα προγράμματα Creative Commons στην Ελλάδα, Αγγλία και Ουαλία, μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού Open Knowledge Foundation στο Λονδίνο και συνεργάτης της δικηγορικής εταιρίας Αυγερινός και Συνεργάτες στην Αθήνα.

Είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Όσλο και ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο London School of Economics, ενώ έχει εργαστεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διδάσκει το μάθημα “Διαχείριση Ανοιχτού Λογισμικού, Περιεχομένου και Καινοτομίας” ως λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Όσλο και είναι βασικός ερευνητής στο πρόγραμμα EnCoRe για την προστασία και διαχείριση προσωπικών δεδομένων του London School of Economics.

Είναι συνεργάτης του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού και της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσιαβός προεδρεύει της Ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση και τις άδειες Creative Commons και είναι νομικός σύμβουλος στη Joint Information Systems Committee (JISC) σε θέματα ανοιχτού περιεχομένου στο Ηνωμένο Βασίλειο.